Wat is het doel van deze dansschool?

Op de eerste plaats goede danslessen geven, natuurlijk. Wij zijn sociaal/commercieel, dus we proberen op een sociale manier ons geld te verdienen. Met sociaal bedoelen we dus “betaalbaar”, een breed pakket aan mogelijkheden en het bevorderen van het dansclub-gevoel.

Met dat laatste bedoelen we; samen dingen doen, zoals samen uitgaan, iets leuks organiseren, bijvoorbeeld iemand viert zijn verjaardag in de dansschool, enz.

Leerlingen kunnen bij ons gratis extra lessen volgen. Op die manier leer je beter dansen, en het bevordert de onderlinge contacten.

Gratis extra lessen? Hoe zit dat?

Als je bij 4SALSA inschrijft voor een bepaalde cursus, dan mag deze lessen (met dezelfde Salsa-stijl en nivo) gratis ook op de andere lokaties volgen! (Als je mee wilt doen aan lessen van een andere stijl of nivo, dan kost dat 80.- per cursus extra.)

Als je je dus b.v. hebt opgegeven voor Salsa-LA,-Bachata -Kizomba-Beginners in Barendrecht, dan mag je deze lessen dus ook kosteloos meedoen in bv. Alblasserdam, Ridderkerk, Rotterdam, Spijkenisse en Dordrecht! Je kunt op deze manier dus veel meer dan 16 lessen volgen. Als je bijvoorbeeld moeite hebt met de danspasjes, of je vindt het gewoon leuk om vaker te dansen, dan ben je dus ook op andere lokaties welkom. Dit gedurende de looptijd van de cursus waarvoor je bent ingeschreven; meestal 16 weken.

Hoeveel nivo's zijn er?

Er zijn nu 4 nivo's,

Sommige scholen hebben meer nivo's. Zijn die beter?

Wij werken met een ander systeem. Er is b.v. 1 basis-cursus voor de LA-style; de beginnerscursus, maar er zijn 3 LA-style vervolgcursussen op nivo 2. Hetzelfde geldt voor nivo 3 en 4. Als cursist kan je dus 3 keer een nivo 2 LA-style cursus doen, 3 keer een nivo 3, en 3 keer een nivo 4. Je leert dan bij iedere cursus andere technieken. Het nivo is hetzelfde, maar de inhoud is totaal anders. Je leert zo steeds nieuwe dingen. Bij de Cubaanse stijl werken we met lijsten.

Je begint dus bij nivo 1, maar daarna?

De volgorde is bij ons dus niet: beginners, semi-gevorderd, daarna direct naar gevorderd en daarna direct door naar vergevorderd. Het verschil tussen de nivo's is best groot. Beter is het om, na de beginnerscursus, de 3 verschillende semi-gevorderden-cursussen te volgen, voordat je naar het gevorderdennivo gaat.

Jullie doen verschillende dansen in 1 cursus. Wat zijn de voor- en nadelen?

Het voordeel is; veelzijdigheid. Als je meerdere dansen beheerst, kun je je makkelijker aanpassen aan de verschillende stijlen van de diverse dansscholen en dansers, die je bijvoorbeeld tijdens het uitgaan tegen komt. Veel scholen hebben alleen maar Salsa in het programma. Dan zie je een koppeltje fantastisch Salsa-dansen, maar als er daarna een Bachata-nummer gedraaid wordt, kunnen ze ineens helemaal niets meer! Wij vinden dat zonde, want er zijn zoveel leuke dingen te verzinnen met Bachata.

Aan de ander kant is er ook wel een nadeel; omdat wij onze aandacht moeten verdelen over de verschillende dansen, heb je natuurlijk wel iets meer lessen nodig om op hetzelfde nivo te komen, dan bij de Salsa-specialisten. Doe je 10 lessen bij een Salsa-specialist, dan heb je ook 10 uur Salsa gehad, bij ons is dat dan ongeveer de helft, die ander helft was voor de andere dansen. Maar je kunt bij ons natuurlijk die extra gratis lessen volgen, dus even doorwerken en we halen de concurentie wel weer in.)

Wat is het verschil tussen de verschillende Salsa stijlen die jullie bieden?

We hebben inderdaad 2 Salsa stijlen in huis; Cubaans en LA. Wij vinden het belangrijk, dat je met iedereen kunt dansen, ongeacht welke stijl de ander doet, of van welke dansschool iemand komt.

De Cubaanse stijl is het makkelijkst te leren. Hij is speels, grappig om te doen en om naar te kijken. De stijl is niet zo heel precies, je kunt er een beetje in rommelen en er een eigen draai aan geven. Het is een beetje drukke stijl met veel handtechnieken. De heren trekken wat meer de aandacht o.a. door de humor, die in de stijl zit. Als je moeite hebt met het aanleren van Salsa, is de Cubaanse stijl de juiste keuze.

De LA stijl is veel precieser, gladder en gepolijster. In deze stijl hoort ook veel Styling thuis, zowel Man-, als Lady-Styling. De stijl is dus wat moeilijker, maar wel heel mooi. Meer aandacht voor techniek, iedere pas, iedere handbeweging, is uitgedacht, weinig wordt aan het toeval overgelaten. Er worden meer dubbele- en drie-dubbele draaien in gebruikt.

Wil je verder nog iets aan ons kwijt?

Jawel! Wij willen de leerlingen bij deze vragen mee te denken en mee te werken aan het club-gevoel en het verder opbouwen van de dansschool.

Dat kan op tal van manieren; mondelinge reklame is de beste reklame, dus ken je iemand met interesse voor Salsa, sleur hem of haar mee naar de dansschool. Werk je voor een bedrijf, mischien kunnen we daar wel een leuke workshop of een leuk feest organiseren. Mischien kun je een foldertje op de zaak neerleggen of een poster ophangen.

Als je al redelijk kunt dansen; kun je ons altijd komen assisteren, wij kunnen allle hulp gebruiken. Er is ook altijd mannen-tekort, dus als je een man bent, of als man wilt leren dansen, graag!

Ga je een avondje stappen en je vindt het leuk om met andere leerlingen van deze school te dansen, geef de informatie dan even door. De informatie komt dan in het vak Salsa Social Club op de index-pagina.

En als laatste; houd ons op de hoogte van jullie mening, ongeacht of deze goed of slecht is. Is er iets niet naar je zin, meldt het dan, dan kunnen we er rekening mee houden. Vind je alles geweldig, dan horen wij dat natuurlijk ook graag :)


Uit met 4Salsa.

Geen zin om alleen naar een Salsa-party te gaan? Plaats een bericht in de Facebook-groep Uit met 4Salsa.

Er zijn weer DANSSCHOENEN.
Zowel voor dames als heren.
Leverbaar in diverse maten en uitvoeringen.
Te bevragen bij Ronald.

Ronald Thuvis
is ook te vinden op
FACEBOOK!

Dansschool 4SALSA © 2018

Development by Dare Internet Services