Corona-update.

Half september gaan we weer beginnen met onze lessen. 

De Corona-voorschriften zijn inmiddels wel versoepeld, alleen is er nog veel onduidelijkheid, over wat nu precies de bedoeling is, en wat wel of niet mag. Samen dansen mag, maar dan het liefst op 1,5 mtr afstand? Handschoenen aan, mondkapjes op? Geen idee. 

Wat je nu merkt; Er zijn mensen, die, wellicht terecht, nog steeds bang zijn voor Corona, en absoluut niet naar een les zouden willen komen. Er zijn ook mensen, die lijken te denken, dat Corona helemaal niet meer bestaat. Zo worden er bv. al Salsa-feesten georganiseerd. 

Sommige dansscholen zijn weer met hun lessen begonnen. Zo willen ze het voorjaar compenseren. Ik heb besloten dat niet te doen. De zalen, die ik huur, zijn vaak in de zomer niet beschikbaar. Ik zou misschien 1 of 2 lokaties kunnen openen, waar iedereen dan naartoe zou moeten komen. Maar dat zal niet voor iedereen mogelijk zijn. Verder zou de inhoud van de lessen lastig kunnen worden, kwa nivo en stijl. Er zijn ook leerlingen, die aangegeven hebben, dat ze in de zomer liever niet dansen, vanwege bv. de hitte, omdat ze nog niet durven, of omdat ze met vakantie gaan. 

Ik hou het dus op starten met de lessen vanaf half september. Ik hoopte op een compensatieregeling van de regering, om jullie gemiste lessen terug te kunnen betalen, maar wat die regeling precies in zou moeten houden, is tot nu toe een mysterie. Er zijn wel regelingen, maar die vergoeden weinig, of ik kom er niet voor in aanmerking.  

Het aantal door jullie gemiste lessen verschilt per persoon; het verschilt per lokatie, en daarbij dansen sommigen ook nog op meerdere lokaties.  Aangezien terugbetalen niet lukt, wil ik voor de komende cursussen met kortingen gaan werken. Op die manier heb ik nog enige inkomsten, zodat ik in ieder geval ook de huren voor de diverse lokaties kan betalen. 

Voor de cursisten, die door de Corona-crisis lessen hebben gemist, bied ik een korting aan van 35% op het cursusgeld voor de cursus Sep.20 - Jan.21, en een korting van 40% voor de cursus Feb.21 – Jun.21. (Je betaalt op dit moment dus 84.45 p.pers. voor de komende cursus van 16 weken.) 

Betalingen voor de lessen, die starten in september, worden wel teruggestort, als we, vanwege RIVM-Corona-richtlijnen, niet mogen/kunnen starten. Als je je nu al wil inschrijven, voor de komende lessen, stuur dan svp even een mailtje naar info@4salsa.nl. 

Bij deze wil ik iedereen bedanken, die mij de afgelopen tijd hun steun hebben toegezegd. Veel mensen hebben aangegeven, dat ze geen geld terughoeven, en dat ze geen korting willen voor de komende lessen. Dat stel ik heel erg op prijs. Ik kan me echter ook voorstellen, dat er mensen zijn, die gewoon hun geld terug willen hebben. Maar meer dan de nu voorgestelde kortingsregeling, kan ik op dit moment niet doen. Als daar verandering in komt, laat ik het zeker weten.

Groet. Ronald.

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. In principe gaan de lessen door, tenzij anders aangegeven. 

Algemene Corona-preventie-regels:

  1. Handen wassen voor en na de les.
  2. Niet aan neus, mond en/of ogen zitten.
  3. Hoesten/niezen op elleboog of bovenarm. Hoest je per ongeluk toch op je hand, svp even handen wassen.
  4. Kies zoveel mogelijk een vaste danspartner uit. Heb je geen vaste danspartner, dan zal er beperkt worden gewisseld. Eventueel worden handschoenen en mondkapjes toegepast.
  5. Minimaal 1,5 m. afstand tussen de danskoppels zal worden gehandhaafd.
  6. Als je je verkouden of grieperig voelt, last hebt van hoesten en/of niezen, keelpijn hebt, enz., blijf dan thuis. Als je geen ziekteverschijnselen hebt, kan je een ander in principe niet aansteken en ben je welkom.

Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en volgen de RIVM richtlijnen.