Wat is Kizomba?

Kizomba is een zwoele sensuele dans, die is ontstaan in Angola. Het wordt ook wel de Afrikaanse tegenhanger van de Argentijnse Tango genoemd. Niet vreemd, want Argentijnse Tango heeft veel Afrikaanse invloeden. Waar Tango-muziek vaak overdramatisch, melancholiek en ouderwets kan klinken, is Kizomba-muziek modern en eigentijds. Kizomba-muziek spreekt daardoor bv. ook de jeugd meer aan.

Kizomba is een improvisatiedans, zonder kadans, zonder vast ritmepatroon. Het heeft geen vaste telling. Passen kunnen worden versneld of vertraagd, en er kunnen patronen van 2, 3 of 4 tellen in voor komen, die elkaar op ieder moment kunnen afwisselen. Gevoel en creativiteit zijn belangrijk, samen met een duidelijke "connectie" tussen beide partners.

Kizomba is geen makkelijke dans. Maar de lesstructuur bij 4Salsa is zorgvuldig en logisch van opbouw. De lesstof bestaat uit tal van leuke figuren, en hoe daarop kan worden geïmproviseerd, wordt d.m.v. voorbeelden duidelijk uitgelegd. Op die manier is Kizomba voor iedereen te leren.

 

4Salsa-Party

 

4Salsa4Salsa
Ronald Thuvis
Tel.:06 222 501 04

ronald4salsa@outlook.com

of info@4salsa.nl